Orice cetăţean sau firmă va avea acces la informaţii despre modul în care administraţiile cheltuie banii publici

Orice cetăţean sau firmă va avea acces, de astăzi, la informaţii despre modul în care administraţiile cheltuie banii publici, a anunţat premierul Dacian Cioloş, la conferinţa de lansare a celei mai mari baze de date cu veniturile şi cheltuielile instituţiilor publice. Prim-ministru a mai spus că acest demers face parte din eforturile guvernului de a reduce riscurile de fraudă sau de corupţie.
Dacian Cioloş: Va deveni mult mai transparent pe ce se cheltuie banii şi cât costă o investiţie sau alta. Deci, vom avea, începând din acest moment, şi astfel de instrumente. Şi sunt convins că cei interesaţi vor putea descoperi o serie de modalităţi de a folosi această informaţie, ce este un prim pas. Vrem să mergem şi mai departe cu acest tip de transparenţă, să venim, aşa cum am spus, şi cu alte tipuri de informaţii legat de modul în care sunt încheiate anumite contracte.
Realizator: Creşterea accesului cetăţenilor la informaţiile privind cheltuirea banilor publici este una dintre priorităţile guvernului Cioloş.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 11 martie