Arena Naţională din Bucureşti ar putea fi redeschisă în câteva zile

Arena Naţională din Bucureşti ar putea fi deschisă în câteva zile, a anunţat astăzi primarul general interimar al Capitalei, Răzvan Sava. Municipalitatea a primit de la Ministerul Dezvoltării acordul pentru folosirea copertinei de la Arenă pe baza unei expertize făcute de un laborator din Italia. Pentru deschiderea stadionului în condiţii de legalitate mai este necesar un aviz de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, însă primarul Sava susţine că aceasta ar fi doar o formalitate:

Răzvan Sava: Dacă astăzi avem agrementul fizic, îl depunem tot astăzi la ISU, unde am înţeles că e o simplă formalitate şi vom obţine în cel mai scurt timp autorizaţia de securitate la incendii.

Primarul interimar al capitalei a mai spus că după redeschiderea Arenei Naţionale, următorul pas este de a face stadionul să fie rentabil, în condiţiile în care acum se pierd anual două milioane de lei din cauza managementului neperformant. Vă reamintim că Arena Naţională a fost închisă imediat după devastatorul incendiu din clubul bucureştean ‘Colectiv’, din 30 octombrie anul trecut, după ce s-a constatat că stadionul nu avea toate avizele de siguranţă la incendiu prevăzute de lege.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 14 martie