CICLISM: Tricolorii si apara titlul in Turul Alexandru cel Mare

CICLISM: Tricolorii isi apara titlul in Turul Alexandru cel Mare

Următoarele zile ne vor aduce prima întrecere pe șosea la care participă echipa națională masculină de șosea – Turul Alexandru cel Mare. Formația coordonată de Viorel Grosu și Giorgios Georgiadis îl include pe câștigătorul de anul trecut al cursei, Marius Petrache (CSA Steaua București), care va fi ajutat de echipă în încercarea de a-și repeta victoria de anul trecut.

În sprijinul lui Petrache, care anul trecut s-a impus după ce a dominat cursa încă de la prolog, vor fi Emil Dima, Andrei Barbu (Tușnad Cycling Team), Valentin Pleșea (BikeXpert București) și Ionuț Sdrăilă (Torpedo Zărnești). „Am compus această echipă cu gândul de a-i asigura lui Petrache un ajutor cât mai substanțial din partea colegilor și în ideea coeziunii acestui grup de sportivi. Îmi doresc ca el să repete victoria de anul trecut, dar în același timp, componența echipei reprezintă și un prim test în vederea Turului Bihorului, care va avea loc la finalul lunii mai și unde ne vom confrunta cu echipe și mai puternice”, a spus Georgiadis, coordonatorul lotului masculin de șosea al seniorilor.

Turul Alexandru Cel Mare va avea trei etape și va începe vineri, 18 martie. Competiția va debuta cu un prolog de 5 kilometri, pe când celelalte două zile vor fi rezervate unor întreceri de fond de 122, respectiv 112 kilometri. Întrecerea constituie prima acțiune din calendarul echipei naționale de șosea din 2016 și beneficiază de sprijinul companiei Nutrivita, care a „alimentat” rutierii români cu o rezervă serioasă de produse de nutriție sportivă, de la geluri și batoane, la băuturi izotonice și de recuperare.

Start la Mondialele Paralimpice

Romania este reprezentată în premieră de patru sportivi la un Campionat Mondial Paralimpic pe Velodrom. Cvintuplu campion mondial, Eduard Carol Novak îi are alături la Montichiari (Italia) pe Olah Attila și Robert Tămârjan, colegii de la Tușnad Cycling Team, dar și pe debutantul Eduard Moescu, un ciclist român stabilit în Italia.  Joi, în prima zi a competiției, Novak a ocupat locul 12 la categoria C4, în proba de 1km contratimp. „Timpul 1:11.271 este unul normal având în vedere că nu am făcut antrenamente pe velodrom în ultima perioadă. La Paralimpiada de la Rio se concurează pe șosea și pregătirea mea este personalizată în această direcție. Mă simt totuși bine și sâmbătă, în proba mea favorită de 4km urmărire, sper la un rezultat mai bun. Mă bucur enorm totodată că suntem o delegație mai mare față de anii trecuți”, a declarat Eduard Novak, președinte în exercițiu al FR Ciclism.

 Image.1458290715047