Explozie la staţia de metrou Maelbeek (update)

O explozie a avut loc la staţia de metrou Maelbeek, situată pe strada Loi, Bruxelles, la ora 9:11. Expozia a avut loc pe partea în care se află sediul CD&V. Toate trenurile de metrou sunt oprite şi staţiile evacuate. Perimetrul de securitate a fost lărgit în tot cartierul Schuman.

La faţa locului, între Schuman şi Maelbeek, este haos. Ambulanţele circulă în toate direcţiile. Se văd şi maşini ale medicinei legale, probabil sunt morţi. Serviciul de deminare se află şi el aici şi, de asemenea, şi armata.

Compania Stib a închis luni cele patru linii de metrou bruxellez, „după ce a avut loc o explozie sau poate mai multe la Maelbeek” şi a decis să evacueze toate staţiile, informează aceasta într-un comunicat. Informaţii suplimentare vor fi comunicate ulterior.
Clădirile din cartierul european au fost, de asemenea, evacuate.

Antoinette C era în metrou, în staţia Schuman, mergea prin galerie pentru a lua scara rulantă pentru a ajunge pe peronul de unde urma să se îmbarce în direcţia Stockel. „Am auzit o bufnitură puternică, apoi un zgomot surd puternic şi profund care venea din tunelele de metrou. Totuşi, nimeni nu a intrat în panică, era plin de muncitori şi se efectuau lucrări în această staţie, aşa că zgomotele sunt frecvente”.

Totuşi, am coborât pe chei. Nu erau nici poliţişti, nici anunţuri, se auzea un metrou. Un metrou a ajuns din sensul opus, toată lumea a coborât, nimeni nu a mai putut urca, timp de 5-10 minute nu am auzit nimic, nici măcar un anunţ.

După vreo cinci minute pasagerii au putut asculta acest anunţ. „Din ordinul poliţiei, vă rugăm să părăsiţi metroul”, explică Antoinette. „Atunci, toată lumea a plecat, fără busculade. Totuşi, nu se vedea nici un poliţist, oamenii care urcau le spuneau celor care voiau să coboare să ia metroul să nu o facă pentru că nu vor putea pleca. Nu înţeleg, de obicei e plin de poliţişti şi de militari în această staţie, dar azi dimineată nu a fost cazul”.

www.lalibre.be – 22 martie