Primul bilanţ oficial în urma exploziilor din Bruxelles: un mort

Două explozii puternice s-au produs pe principalul aeroport din Bruxelles în această dimineaţă. Suntem acum în direct cu corespondentul RRA în capitala Belgiei, Cerasela Rădulescu. Cerasela, ce se ştie până acum? Care sunt efectele?

Reporter: Bună dimineaţa, Mihaela. Primul bilanţ oficial, prima cifră oficială oferită de Poliţia Belgiană arată doar un mort, în timp ce o televiziune flamandă vorbeşte de 11 morţi şi câteva zeci de răniţi. Deocamdată nu sunt cifrele oficiale însă. Aceleaşi surse vorbesc de un atac terorist pe solul Belgiei, ceea ce pare credibil, pentru că să nu uităm că, în urmă cu câteva zile, în Bruxelles a fost prins suspectul numărul unu din atentatele de la Paris, din noiembrie anul trecut, Salah Abdeslam.

Explozia a afectat şi hotelul Sheraton de lângă Aeroportul Internaţional Zaventem. Martori oculari spun la televiziunea belgiană că, în holul aeroportului, la plecări, ar fi avut loc una dintre explozii, cea mai puternică. Solul a fost devastat. Sunt difuzate primele imagini trimise de martori oculari care arată că deflagraţiile au fost foarte puternice, faţa clădirii este afectată, geamurile sparte care se pare au rănit mai multe persoane. Unele persoane au fost evacuate în faţa aeroportului, spre parcări. Un fum negru se ridică deasupra aeroportului, este panică, oamenii fug, iar spre aeroport se îndreaptă mai multe ambulanţe. Zona aeroportului a fost închisă total. Aş vrea să adaug că zilele trecut am fost la aeroport şi am văzut că, deşi Bruxelles se află la alerta trei din patru, măsurile de securitate existau, în sensul că puteau fi observaţi militari, dar actele nu erau controlate la intrarea în aeroport. Urmărim mai departe ce se întâmplă. Încerc să ajung la aeroport şi vă ţin la curent să vedem dacă erau victime printre cei aflaţi în holul aeroportului.

Realizator: Aşadar, poliţia vorbeşte deja de un mort, presa de acolo despre mai mulţi.

Reporter: Un mort, oficial. /Peste 11/.

Realizator: Şi prima ipoteză, atac terorist.

Reporter: Atac terorist, exact.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 22 martie