Cei doi kamikaze de pe aeroportul din Bruxelles ar fi fost doi fraţi care ar avea legătură cu atentatele din Paris

Cei doi fraţi Khalid şi Ibrahim El Bakraoui, suspectaţi că ar fi închiriat nişte locuinţe în Belgia pentru autorii atentatelor de la Paris, ar fi fost identificaţi ca făcând parte dintre autorii atacurilor-sinucigaşe de la Bruxelles, au afirmat miercuri două televiziuni publice belgiene, care aveau versiuni divergente.
Începând de marţi, autorităţile au difuzat o imagine surprinsă de sistemul de supraveghere video arătând trei „suspecţi” ai atentatelor de la aeroportul din Bruxelles, care au făcut 14 morţi marţi dimineaţă.
Televiziunea publică francofonă RTBF a afirmat că cei doi bărbaţi, purtând pulovere negre şi mergând unul lângă altul în această fotografie, ar fi fost de fapt fraţii El Bakraoui, ambii condamnaţi de justiţie pentru nişte jafuri. Unul dintre ei, Khalid, ar fi închiriat, sub o falsă identitate, un apartament la Charleroi (sud) de unde au plecat autorii atentatelor pariziene din 13 noiembrie, chiar înainte de comiterea acestora. De asemenea, el ar fi fost şi cel care a închiriat, tot sub o falsă identitate, un apartament în comuna bruxeleză Forest, apartament a cărui percheziţie a degenerat într-un schimb de focuri săptămâna trecută, accelerând brusc urmărirea unui suspect-cheie în atentatele de la Paris, Salah Abdeslam. Acesta a fost arestat vineri de poliţie la Molenbeek, după o urmărire de mai bine de patru luni.
În schimb, televiziunea publică neerlandofonă VRT afirmă că cei doi fraţi ar fi fost bine implicaţi în atentatele de la Bruxelles, care au făcut circa 30 de morţi şi 250 de răniţi, dar că aceştia ar fi acţionat în două locuri diferite: unul ar fi comis atentatul de la aeroport, în timp ce celălalt s-ar fi aruncat în aer în metrou la staţia Maelbeek, atentatul fiind soldat cu cel puţin 15 morţi.
Marţi seară, o sursă a poliţiei indicase la AFP că bărbatul care mergea în mijlocul celorlalţi doi în fotografia difuzată de poliţie „ar putea fi Ibrahim El Bakraoui”.

(www.afp.com)