COMUNICAT DE PRESĂ

Ambasada Italiei la Bucureşti îşi exprimă satisfacţia pentru reuşita încheierii unui “Acord de parteneriat” între Consulatul Onorific al Italiei din Braşov şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Braşov. Scopul acestuia îl constituie colaborarea în vederea promovării limbii, culturii şi civilizaţiei italiene în unităţile de învăţământ din judeţul Braşov. Printre obiectivele de bază se numără stimularea interesului pentru limbile moderne în general şi pentru limba italiană în special, formarea unei atitudini pozitive faţă de multiculturalism, educarea elevilor în spiritul valorilor europene.

Pentru atingerea acestor obiective vor fi selectate unităţi de învăţământ unde limba italiană urmează a fi predată, unde să fie organizate evenimente culturale şi artistice la care să participe atât elevii cât şi cadrele didactice. Menţionăm că au aderat deja la această iniţiativă, pe care o salutăm şi o încurajăm, Colegiul Naţional “Andrei Şaguna” din Braşov şi Liceul Teoretic “George Moroianu” din Săcele unde în prezent sunt în curs de desfăşurare o serie de cursuri destinate predării, învăţării şi evaluării limbii, culturii şi civilizaţiei italiene.

Acordul de parteneriat are durata de patru ani, din luna martie 2016 până în luna august 2020 şi poate fi prelungit în mod tacit pentru alţi patru ani.

Ambasada Italiei îşi exprimă speranţa că iniţiative de acest gen vor suscita interes şi vor continua şi în alte oraşe ale României.