INCREIBLE.AMO la Avignon în Franța

În perioada 10 – 20 martie 2016 s-a desfășurat în Franța, la Avignon, cea de-a XV-a ediție a festivalului andaluz dedicat muzicii și culturii flamenco, FESTIVAL ANDALOU AVIGNON 2016.

Acesta este un festival pluridisciplinar, unic ca și concept în Franța, fiind organizat de către Association Andalouse ALHAMBRA în colaborare cu mai mulți parteneri regionali. Este un proiect cultural inițiat de către artistul internațional Luis de la Carrasca și include expoziții de sculptură, pictură, dezbateri, conferințe publice, spectacole de muzică, dans flamenco, spectacole de muzică arabo-andaluză, proiecție de filme, stagii de dans, cursuri de muzică flamenco pentru voce, stagiu de chitară flamenco, stagiu de dans oriental etc.

Invitat special în cadrul primei părți a NOCHE DE ARTE FLAMENCO din data de 19 martie a.c. a fost albaiulianul Silvan Stâncel. În prezența unui public numeros de peste 600 de persoane acesta și-a lansat cartea în limba spaniolă intitulată INCREIBLE.AMO, apărută la editura LIBRIS Editorial, apoi a susținut un recital de muzică originală pe chitara unicat, marca HORA, produsă special pentru artistul român. Totodată asociația franco-spaniolă Association Andalouse ALHAMBRA a produs un spectacol având la bază texte din cartea lui Silvan Stâncel. Protagoniștii au fost Luis de la Carrasca (voce), José Luis Dominguez (chitară), Kadú Gomez (cajon) și Silvan Stâncel (chitară, voce). Partea a doua a serii a fost urmată de un spectacol flamenco complex, susținut de Luis de la Carrasca și invitații săi: José Luis Dominguez la chitară, Kadú Gomez la cajon și percuții, Ana Pérez – Kuky Santiago – Cristina Hall – Carlos Carbonell dansatori flamenco. Seara a fost una explozivă, publicul aplaudând intens prestațiile artistice.

„Doresc înainte de toate să-i mulțumesc lui Luis de la Carrasca și Beatrice Valéro pentru invitația de a le fi alături și să îi felicit pentru reușita festivalului. M-am simțit minunat, ca într-o familie alături de artiștii companiei cu care am colaborat excelent. Am prezentat publicului texte în limba franceză și spaniolă și totodată am susținut un recital cu piesele mele în limba română. Publicul a fost unul foarte atent, receptiv, cald și plăcut impresionat de cântecele în limba română. Am discutat cu compania franco-spaniolă posibilitatea organizării unui festival flamenco în România și totodată posibilitatea realizării unui spectacol flamenco extins sub titulatura INCREIBLE.AMO bazat exclusiv pe textele în limba spaniolă din cartea mea. Mulțumiri speciale adresez editurii LIBRIS Editorial, Virgil Oniță, Dana Anghelescu și traducătoarei Carmen Stimeriu care m-au susținut în acest demers internațional. Totodată aștept cu interes finalizarea traducerii cărții în limba germană și engleză pentru a  pune astfel gândurile mele într-un circuit internațional cât mai extins. Mulțumesc în acest sens traducătorilor Diana Manafu, Paul Pandea, Julia Berendt, Edith Negulici. Sper totodată să pot onora invitațiile de a lansa INCREDIBIL.IUBESC în Mexic la Guadalajara și în Venezuela la Caracas.”

Silvan Stâncel

Mai multe fototografii de la Avignon:

https://www.facebook.com/stancel.silvan/media_set?set=a.1061130800614025.1073741834.100001513458786&type=1&l=ef062f02b4&pnref=story

Mai multe informații despre programul festivalului:

http://www.alhambra-asso.com/festival%20andalou/programme.html

Cartea INCREDIBIL.IUBESC este disponibilă și on-line:

http://www.libris.ro/incredibil-iubesc-silvan-stancel-LIB978-606-93827-4-5–p875240.html

Detalii despre chitara unicat marca HORA, model SILVAN STÂNCEL:

https://www.facebook.com/horasilvanstancel/?fref=ts

Silvan Stâncel:

www.silvanstancel.ro

https://www.facebook.com/stancel.silvan

PICĂTURA DE CULTURĂ https://www.youtube.com/watch?v=X1FL4P1WM6A

AUREL PANTEA despre INCREDIBIL.IUBESC : https://www.youtube.com/watch?v=EpiPtxLT1g4