Creştinii de religie catolică, protestantă şi reformat din întreaga lume se află în cea de-a doua zi a sărbătorilor pascale

Creştinii de religie catolică, protestantă şi reformat din întreaga lume se află în cea de-a doua zi a sărbătorilor pascale. În România, peste 1,5 milioane de români au celebrat Învierea Domnului, ieri liturghii solemne având loc în bisericile din mai multe localităti. Prezent la slujba de la Biserica Romano-Catolică din centrul istoric al Sibiului, preşedintele Klaus Iohannis le-a transmis un mesaj celor care sărbătoresc Paştele.
Klaus Iohannis: Pentru toţi creştinii care sărbătoresc Învierea Domnului, un „Hristos a înviat!” din suflet, sărbători cu lumină şi cu pace!
Realizator: În Piaţa Sfântul Petru de la Vatican, Papa Francisc a adresat tradiţionalul mesaj „Urbi et orbi” – către Cetate şi Lume – şi binecuvântarea apostolică. În mesajul său de ieri, rostit în faţa a aproximativ 100.000 de pelerini, el a amintit de victimele terorismului, a remarcat situaţia critică a migranţilor şi a făcut din nou apel la pace în Orientul Mijlociu.
Papa Francisc: Lumea este plină de oameni care suferă în trup şi spirit şi în fiecare zi ziarele sunt pline de ştiri despre crime oribile, comise de multe ori între pereţii caselor noastre, şi despre conflicte armate, care supun naţiuni întregi la greutăţi de nedescris.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (28 martie)