Laura Codruţa Kövesi a primit avizul CSM pentru un nou mandat la conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie

Laura Codruţa Kövesi a primit azi avizul CSM pentru un nou mandat la conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Ea a arătat în faţa membrilor Consiliului că pe parcursul mandatului său a reuşit să menţină stabilitatea instituţională şi a adus eficienţă şi transparenţă în activitatea DNA. Continuarea acestui parcurs, dar şi rezolvarea unor probleme actuale cu care se confruntă DNA sunt obiective pentru noul mandat, a subliniat Laura Codruţa Kövesi.
Laura Codruţa Kövesi: Direcţia Naţională Anticorupţie trebuie să continue investigarea eficientă a cazurilor de corupţie la un nivel înalt. Este necesară suplimentarea numărului de poliţişti care vor lucra la Serviciul Tehnic. Recuperarea prejudiciilor şi confiscarea extinsă rămân în continuare o prioritate în activitate. Iar ceea ce mi se pare extrem de important, aşa cum am făcut şi în cei trei ani de mandat, şi dacă voi fi investită voi face în continuare, va fi respingerea oricăror intenţii sau acţiuni care aduc atingere statutului procurorilor sau care vizează discreditarea sau intimidarea procurorilor din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
Realizator: Propunerea, avizată cu unanimitate de voturi de CSM, va fi înaintată de ministrul justiţiei preşedintelui Klaus Iohannis, care numeşte, potrivit legii, procurorul şef al DNA.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 28 martie