Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, va sta în arest la domiciliu

Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei, va sta în arest la domiciliu timp de 30 de zile. Magistraţii Tribunalului Bucureşti au respins astfel cererea DNA de arest preventiv, însă decizia nu este definitivă. Procurorii anticorupţie o acuză pe Olguţa Vasilescu de finanţare ilegală a campaniei electorale din 2012 în urma căreia a devenit primar din partea PSD. Preşedintele social-democraţilor, Liviu Dragnea, a declarat ieri, la Brăila, că arestarea primarului Craiovei reprezintă o preocupare serioasă a tuturor candidaţilor, nu doar a celor din PSD. El a mai spus că va propune realizarea unui ghid al candidatului.

Liviu Dragnea: Vreau să realizăm, măcar, o listă de lucruri care să nu se facă, în care să fim siguri că nu le face un candidat ca să nu poată fi interpretat, pentru că din păcate sunt din ce în ce mai mulţi care spun că legislaţia nu este foarte clară şi este şi legislaţia nouă în ceea ce priveşte finanţarea partidelor; să facem întâlniri şi cu preşedinţii de organizaţii, cu colegii din partid, cu colegii din alte partide pentru că /…/ problemă de unul sau altul.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi preşedintele executiv al formaţiunii, Valeriu Zgonea, au participat ieri, la Brăila, la conferinţa de lansare a candidaţilor PSD pentru primăriile din municipiu şi judeţ.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 1 aprilie