TVR 2 şi TVR HD difuzează duminică, 3 aprilie, Gala Premiilor Radio România Cultural

Gala RRC 2016 foto Mihai Barbu 2016TVR 2 şi TVR HD difuzează duminică, 3 aprilie, de la ora 22,00, Gala Premiilor Radio România Cultural, eveniment care a avut loc pe 21 martie, pe scena Teatrului Odeon din Bucureşti şi care a premiat cele mai importante ralizări culturale ale anului 2015.

Spectacolul, în care lumea culturală a strălucit, s-a bucurat de prezenţa unor importante personalităţi, a numeroși jurnalişti, dar şi a unui public care a umplut până la refuz sala Teatrului Odeon.

Momentele muzicale ale galei au fost asigurate de Luiza Zan şi Big Band-ul Radio, condus de Ionel Tudor.

În cadrul galei, au fost acordate trei premii speciale: Premiul de Excelenţă i-a fost decernat istoricului Neagu Djuvara, premiul Lux Mundi i-a revenit artistului vizual Dan Perjovschi, iar premiul ”In memoriam Iosif Sava” i-a fost acordat acordat pianistei Raluca Știrbăț.

Premiile pe secţiuni au fost următoarele:

Mircea Cartarescu-Gala RRC foto Mihai Barbu 2016Premiul pentru P r o z ă i-a revenit lui Mircea Cărtărescu, pentru Solenoid, Editura Humanitas

Premiul pentru F i l m a revenit regizorului Radu Jude, pentru filmul Aferim!

Premiul pentru P o e z i e i-a fost înmânat lui Robert Șerban, pentru volumul Puțin sub linie, Editura Cartea Românească.

Premiul pentru T e a t r u a fost decernat Echipei proiectului Antisocial – o coproducţie a Teatrului Naţional „Radu Stanca” şi a Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu, semnată de Bogdan Georgescu.

Premiul la categoria A r t e p l a s t i c e a fost obţinut de artistul plastic Liviu Stoicoviciu pentru expoziţia Orașe imaginate (curator: Călin Dan) de la Muzeul Național de Artă Contemporană

Premiul pentru M u z i c ă i-a revenit compozitorului Adrian Enescu, pentru complexitatea artistică a Proiectului BachFiles.

Premiul pentru E d u c a ţ i e a fost obţinut de Asociația MetruCub, pentru coordonarea proiectului Susține cultura în educație.

Premiul pentru Ş t i i n ţ ă – Roxana Rădvan, coordonatoarea Centrului de Excelență pentru Restaurare prin Tehnici Optoelectronice CERTO.

Radu Afrim_gala RRc 2016 foto Mihai Barbu 2016La secţiunea P r o i e c t e c u l t u r a l e şi f e s t i v a l u r i a fost laureat Radu Afrim pentru conducerea artistică a Galei Tânărului Actor HOP.

Evenimentul a fost co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.