Daimler începe producţia de cutii de viteză automate 9G-Tronic în România

9G-TRONICDaimler a început producția de cutii de viteză automate cu nouă viteze, 9G-TRONIC, la fabrica din Sebeş, România. Producția este asigurată de filiala română Star Assembly. Producătorul german de maşini de lux a investit aproximativ 300 de milioane de euro pentru a extinde capacitatea de producție la fabrică și a creat o mie de noi locuri de muncă în acest proces. Facilitatea se va întinde pe o zonă de aproximativ zece ori mai mare decât a unui teren de fotbal. Producţia de la fabrica din Sebeș a fost inaugurată oficial de vicepremierul român și ministrul Economiei, Costin Borc, şi membrul Diviziei Consiliul de la Mercedes-Benz, Markus Schäfer, și alți membri. Schäfer a spus: „Odată cu extinderea producției de cutii de viteză la Sebeş, suntem capabili să răspundem mai flexibil și mai eficient la cererea tot mai mare pentru cutii automate”.

„Dezvoltarea producției noastre de cutii de viteză în România este un adaos ideal la rețeaua noastră globală de producție, cu uzina principală din Unterturkheim”. Vicepremierul și ministrul Economiei, Costin Borc, a spus: „Începerea producției, azi, împreună cu investițiile asociate la fabrica de la Sebeş, oferă perspective excelente pentru regiune. Astfel, scriem un alt capitol în povestea de succes a cooperării dintre Daimler și România, ca locație de producție”. Şeful producţiei Mercedes-Benz Cars și managerul companiei de la Unterturkheim, Frank Deiss, a spus: „Cele două filiale ale noastre din România sunt o parte importantă a producției noastre globale. Ele produc piese fiabile, flexibile și de calitate superioară. Începerea producției cutiilor de viteză 9G-Tronic în România crește competitivitatea rețelei noastre de producție internațională”.

Fabrica românească produce cutii de viteză automate pentru Mercedes-Benz, într-o rețea de producție integrată flexibilă. Angajaţii de la filiala română au fost instruiți intensiv în întregul proces de asamblare, pentru mai multe luni. BMW utilizează cutiile automate cu nouă viteze pe vehiculele sale premium cu tracţiune pe spate, al-wheel, hibrid sau plug-in hibrid. După lansarea 9G-TRONIC, au fost inițial disponibile la E350 BlueTEC. GLE Coupe (C 292) a fost primul model de serie cu cutiile cu nouă viteze și au fost acum extinse la toate noile modele de unitate E-Class. BMW intenționează să pună la dispoziție cutii 9G-Tronic la toate modelele de serie cu un motor montat longitudinal, în viitor.

AUTOMOTIVE BUSINESS REVIEW/ABR, 5 aprilie 2016