Bucharest Bike Break

În acest weekend are loc în capitală Bucharest Bike Break, startul urmând să se dea din faţa alveolei de intrare în parcul Izvor din Bd. Naţiunile Unite, la ora 10:30. Bucharest Bike Break va avea 2 curse Cursa Road Bike Special – dedicată participanţilor cu biciclete de stradă şi Cursa MTB on the road – dedicată participanţilor cu biciclete de teren. Cursa se va desfăşura pe Str. Izvor spre Piaţa Arsenalului – Calea 13 Septembrie – Piaţa Francofoniei – Calea 13 Septembrie – Str. Izvor – Bd. Naţiunile Unite – alveolă parc Izvor.

Ideea Bucharest Bike Break a venit ca un raspuns la dorinta tot mai multor oameni de a participa la activitati de grup, in aer liber si mai ales de a participa la activitati sportive. Fiecare participant la Bucharest Bike Break primeste din oficiu un pachet de participare constand intr-un tricou, o diploma de participare si un bidon special de apa. Dupa inceperea cursei si parcurgerea a 3 ture, fiecare tura in plus aduce de la sine adaugarea inca unui produs promotional in pachetul de participare. In acest fel participantii vor fi indemnati la mai multa miscare.

Bucharest Bike Break va avea 2 curse:
1. Cursa Road Bike Special
Cursa dedicata participantilor cu biciclete de strada – cursiere, semicursiere si ciclocross.
2. Cursa MTB on the road
Cursa dedicata participantilor cu biciclete de teren – hard tail, full suspension ( cauciucuri de 2 – 50mm grosime)

Cursele se vor o provocare adresata iubitorilor de ciclism pentru testarea calitatilor fizice la inceputul primaverii. Cei mai avansati dintre ciclistii participanti pot considera acest traseu un ultim test pentru o pozitionare realista inainte de sezonul competitional.

Ambele curse vor fi de cate 60 minute + o tura. Castigatorul fiecarei curse va fi desemnat cel care va parcurge mai multe tururi de circuit in acest timp de concurs si va trece primul linia de sosire. Impartirea participantilor pe categorii de varsta si sex va fi urmatoarea, pentru ambele curse:

  • Categoria Elite – ciclisti profesionisti cu varsta 18+
  • Categoria 18 – 29 Ani Masculin
  • Categoria 30 – 39 Ani Masculin
  • Categoria 40 + Masculin
  • Categoria 18+ Feminin

www.bucharestbikebreak.ro