Televiziunea publică ar trebui să urmeze modelul Radioului, apreciază senatorul PSD Gabriela Creţu

Senatorul PSD Gabriela Creţu, membru în Comisia pentru Cultură, consideră că separarea funcţiei de preşedinte al Consiliului de Administraţie de cea de director general – una dintre modificările propuse la legea de funcţionare a Societăţilor publice de Radio şi Televiziune – ar asigura un control mai bun asupra managementului celor două instituţii. Într-o dezbatere la Radio România Iaşi, senatorul Gabriela Creţu a spus că Televiziunea publică ar trebui să urmeze modelul Radioului, care acoperă toate categoriile de public prin programele sale, prin materialele online şi prin evenimentele pe care le organizează şi promovează.
Gabriela Creţu: „Apreciez foarte mult şi „Duelul viorilor” şi „Târgul de Carte”, inclusiv Premiile Radio, care încearcă să promoveze noi tendinţe, noi curente, noi valori sau să recunoască personalităţi. Acest lucru ar trebui să-l facă şi TVR-ul”.
În replică, deputatul Partidului Mişcarea Populară, Petru Movilă, a apreciat că este necesară separarea legilor după care funcţionează cele două instituţii şi nu a celor două funcţii de preşedinte şi director general.
Petru Movilă: „Societatea Română de Radio trebuie extrasă din aceeaşi lege în care se află cu Societatea Română de Televiziune, pentru că funcţionează 80% pe piaţă, pe reguli diferite.
Realizator: Proiectul de modificare a Legii 41, propus de senatorul Georgică Severin, care a fost respins de deputaţii din Comisia pentru cultură, urmează să fie dezbătut şi votat în plenul Camerei Deputaţilor, Senatul fiind for decizional în acest caz”.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (9 aprilie)