Noi măsuri stabilite de executivul israelian pentru prevenirea atacurilor teroriste comise de locuitori de origine arabă

În Israel, legea va fi aplicată unitar pentru asigurarea securităţii populaţiei, a afirmat astăzi premierul Benjamin Netanyahu. Există lacune în sectorul arab, dar se vor lua măsuri pentru reducerea diferenţei, pentru că în unele zone cu populaţie arabă poliţia nu şi-a exercitat complet autoritatea. Guvernul de la Ierusalim a stabilit noi măsuri pentru prevenirea atacurilor teroriste comise de locuitori de origine arabă.

Principalul factor care a determinat reducerea propagării terorismului în Israel a fost împiedicarea celor care vor să comită atacuri, a spus premierul Benjamin Netanyahu în şedinţa săptămânală a executivului de la Ierusalim. În paralel, vor continua măsurile împotriva incitării palestiniene. Netanyahu a vorbit cu prudenţă, evocând diminuarea atacurilor de natură teroristă, pentru că tendinţa se poate schimba. El a atribuit diminuarea valului de atacuri care a început în octombrie 2015 politicii agresive susţinute, care cuprinde elemente ofensive şi defensive. După informarea prezentată în şedinţa săptămânală a guvernului de către serviciul de securitate internă, Netanyahu a declarat că securitatea va fi întărită în zona Ierusalimului şi va fi ameliorată aplicarea legii în sectorul cu populaţie arabă. Urmează să fie creată o nouă unitate de poliţie, cu 2.600 de ofiţeri, pentru întărirea capacităţii operaţionale. Există lacune în aplicarea legii în sectorul cu populaţie arabă. Ministrul securităţii publice a afrmat că măsurile stabilite de guvern vor permite afirmarea suveranităţii în tot Ierusalimul.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (10 aprilie)