Proiectele pentru antidiscriminare şi combaterea acţiunilor instigatoare la ură trebuie să continue

Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC) condamnă mesajele rasiste și instigatoare la ură la adresa romilor, transmise prin vandalizarea locului de desfășurare a Zilei Internaționale a Romilor din Piața Universității. În acest context, dorim să asigurăm organizațiile societății civile care luptă pentru combaterea rasismului și a discursului instigator la ură că beneficiază de întregul nostru sprijin. Cu atât mai mult cu cât astfel de manifestări înjositoare, amenințătoare și ilegale încă își fac locul în realitatea anului 2016, considerăm că munca asiduă a acestor organizații este esențială pentru dezvoltarea unui spațiu public sănătos în România.

De asemenea, dorim să asigurăm organizaţiile neguvernamentale că susţinem în continuare includerea de măsuri de antidiscriminare în programele de finanţare pentru organizaţiile neguvernamentale. În acest sens, suntem la dispoziţia autorităţilor statului român şi a oricărui alt finanţator public sau privat, care doreşte să iniţieze programe şi activităţi de antidiscriminare, cu informaţii despre proiectele deja demarate în această direcţie, finanţate prin programele administrate şi derulate de FDSC şi partenerii săi. Vandalizarea cortului instalat pentru sărbătorirea Zilei Internaționale a Romilor, este o dovadă în plus că proiectele pentru antidiscriminare şi combaterea acţiunilor care instigă la ură au nevoie de susţinere pentru extindere, continuare şi multiplicare.

În prezent, Fundaţia, împreună cu partenerii săi, Fundaţia pentru Parteneriat şi Centrul de Resurse pentru Comunităţile de Romi administrează două programe de finanţare: Fondul ONG, parte a granturilor Spaţiului Economic European 2009 – 2014 şi Programul de Cooperare Elveţiano – Român. FDSC derulează în acelaşi timp şi Fondul pentru Inovare Civică, programul propriu de finanţare.

Pentru mai multe informaţii despre programele de finanţare administrate şi derulate de FDSC, contactaţi: Vera Ularu, e-mail: vera.ularu@fdsc.ro, telefon: 0753.220.110

* * *

Despre Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile (FDSC):

Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile este o organizaţie neguvernamentală, independentă, înfiinţată în anul 1994, în cadrul unei iniţiative a Comisiei Europene. FDSC este o organizaţie pentru organizaţii, ce consideră ca dezvoltarea sectorului neguvernamental reprezintă în sine un indicator pentru starea comunităţii în care cetăţenii trăiesc. Fundaţia dezvoltă proiecte în domenii cum sunt educaţie, economie socială, cooperare pentru dezvoltare, incluziune socială; dezvoltă şi administrează.