Preşedintele Asociaţiei Colectiv, Eugen Iancu, despre problemele cu care se confruntă răniţii în tragedia de la Colectiv

Răniţii în incendiul de la Clubul Colectiv au nevoie de sprijin pentru a obţine mai uşor anumite documente sau accesul la fondurile ce le sunt destinate, atrag atenţia reprezentanţii Asociaţiei Colectiv. Ei s-au întâlnit astăzi, la Palatul Victoria, cu consilierul de stat pe sănătate, Raul Pătraşcu, căruia i-au prezentat problemele cu care se confruntă răniţii din tragedia de anul trecut.

Preşedintele organizaţiei, Eugen Iancu: Gândiţi-vă că oamenii arşi care se îmbracă foarte greu nu poţi să-i pui să facă cinci deplasări în cinci zile. Ar trebui să-i ajute cu concediile medicale, să nu mai alerge. Dacă nu mai ai degete nu poţi să vii lună de lună să arăţi că nu ai degete. Deci, ar trebui simplificat.

Realizator: Preşedintele Asociaţiei Colectiv a precizat că este nevoie, de asemenea, de dezvoltarea unui program eficient pentru persoanele arse. Eugen Iancu a mai spus că, în urma întâlnirii de la Guvern, a obţinut promisiunea că, în cel mai scurt timp, problemele semnalate vor fi rezolvate.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 12 aprilie