Supă rece de castravete – reţetă spaniolă de primăvară-vară

Ingrediente necesare:
1 cartof mare
1 ceapă
2 linguri de unt
1/2 litru de supă de legume
1 mână de năsturel de grădină (sau de spanac)
1 castravete
1 iaurt natural
puţin măghiran
sare şi piper

Mod de preparare:
Se curăţă cartoful şi se toacă, apoi se pune într-o cratiţă împreună cu untul şi cu ceapă mărunţită.
Când ceapa este călită bine, se adaugă supa de legume şi năsturelul de grădină sau spanacul.
Se pune pe foc uşor până când cartofii sunt bine fierţi.
Se ia de pe foc, se adaugă castravetele decojit şi se pasează până când se obţine o cremă fină şi omogenă.
La final, se adaugă iaurtul şi măghiranul. Se amestecă şi se dă la frigider până când crema se răceşte.

Informaţie nutriţională
Castravetele, ingredientul principal al acestei supe cremă, se remarcă prin calitatea sa diuretică şi depurativă. Este bogat în potasiu şi sărac în sodiu, ceea ce-i conferă o acţiune diuretică ce favorizează eliminarea excesului de lichide din organism. În plus, graţie utilizării iaurtului în această reţetă, ingerăm o bună cantitate de calciu necesar menţinerii sănătăţii oaselor şi dinţilor. (www.abc.es – 13 aprilie)