20.000 de colete cu produse alimentare vor fi repartizate persoanelor cu dizabilităţi din Republica Moldova

20.000 de colete cu produse alimentare vor fi repartizate persoanelor cu dizabilităţi din Republica Moldova, printr-un ajutor umanitar oferit de Guvernul României. Astăzi, la Chişinău, au ajuns nouă tiruri cu 12.500 de colete, iar celelalte vor ajunge săptămâna viitoare. De mâine, coletele urmează să fie distribuite destinatarilor.

Fiecare colet conţine conserve de legume, de pateu şi de carne, orez, făină, spaghete şi câte 1 kg de mălai cu o masă totală de 12 kg, în valoare de aproximativ 30 euro. Este un ajutor pentru cei mai nevoiaşi cetăţeni ai Republicii Moldova în perioada sărbătorilor pascale, a declarat ambasadorul României la Chişinău, Marius Lazurca.
Marius Lazurca: „Noi ne dorim ca aceste pachete de alimente să ajungă în toate raioanele Republicii Moldova şi să fie un mic gest de mângâiere din partea României, pentru cei mai puţin norocoşi decât noi. Ne dorim ca aceste pachete să ajungă până la Paşti la toţi destinatarii pe care i-am identificat împreună cu autorităţile de la Chişinău”.
Valoarea lotului care a ajuns deja la Chişinău este de 290 de mii de euro, iar alte colete în valoare de 180 de mii de euro vor ajunge în Republica Moldova săptămâna viitoare, a menţionat directorul executiv de la rezerva de stat Bacău, Valentin Ivancea.
Valentin Ivancea: „Toate produsele sunt din România cu certificate de calitate, cu certificate de siguranţă alimentară, toate au fost ambalate în Bacău”.
Beneficiarii pachetelor cu ajutoare româneşti au fost selectaţi din rândul persoanelor cu dizabilităţi severe.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (14 aprilie)