În Delta Dunării vor fi revitalizate meşteşugurile care utilizează papura şi stuful

Meşteşugurile care utilizează papura şi stuful vor fi revitalizate în Delta Dunării printr-un parteneriat între instituţii din mediul academic şi din cercetare, precum şi cu Asociaţia „Ivan Patzaichin”.
Deşi Delta Dunării are cea mai mare suprafaţă de stufăriş compact din lume, România nu foloseşte îndeajuns această resursă care poate contribui la dezvoltarea comunităţilor locale din zonă, dar şi la protejarea mediului – susţine guvernatorul Deltei, Grigore Baboianu.
Grigore Baboianu: Vrem să revigorăm toate aceste utilizări tradiţionale, de a reînvăţa să facă împletituri, de a reînvăţa să facă acoperişuri pentru locuinţe, poate cele mai ecologice din lume, şi încercăm, prin Programul INTERREG sau prin Strategia de dezvoltare durabilă din regiunea Deltei Dunării, să promovăm un proiect-pilot în această direcţie.
Realizator: Stuful recoltat din Delta Dunării ajunge în ţări precum Italia, Franţa, Germania, Danemarca sau Belgia şi este utilizat la confecţionarea acoperişurilor pentru case luxoase.