Ardei capia umpluți cu pateu de ficat, nuci și măsline

Să zicem că vin musafiri-surpriză. Sau că venim de la serviciu foarte, foarte înfometați, dar nu avem răbdare să gătim ceva complicat. Iată ce putem face pe repede înainte, cu câțiva ardei și o umplutură ușor de făcut:

 

5 ardei capia

400 de grame de pateu de ficat

50 de grame de măsline

2 linguri de ulei de măsline

4 linguri de nuci măcinate

piper, cimbru

50 grame de cașcaval ras plus cașcaval ras pentru ornat

 

Ardeii se taie pe jumătate și se golesc de semințe. Pateul de ficat se amestecă cu măslinele, nucile măcinate, cașcavalul, mirodeniile și uleiul de măsline. Se umplu jumătățile de ardei cu acest amestec și se dă totul câteva minute la cuptor (maxim 5-6 minute). Se stinge focul și se presară deasupra puțin cașcaval ras. Se mai lasă puțin la cuptor, până se topește cașcavalul de deasupra. Și gata!

 

Poftă bună!

Daniela Sîrbu