Transportatorii rutieri sunt nemulţumiţi de propunerile privind noua lege pentru asigurarea auto obligatorie

Transportatorii rutieri din România se declară nemulţumiţi de propunerile Autorităţii pentru Supraveghere Financiară cu privire la noua lege pentru asigurarea auto obligatorie. Şoferii profesionişti nu exclud reluarea protestelor, dacă preţurile pentru RCA vor continua să crească în a doua parte a anului. Lipsa de transparenţă a Autorităţii şi a companiilor de profil din piaţa autohtonă a permis majorarea nejustificată a costurilor – atrage atenţia Radu Dinescu, secretar general la Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri:
Radu Dinescu: „Pentru semestrul II din acest an, în măsura în care nu există nişte revizuiri din partea ASF, atunci, cu siguranţă, că ne va ajunge ‘cuţitul la os’. Nu există justificări şi asta am întrebat de la primele întâlniri pe domnul preşedintele Negriţoiu dacă daunalitatea pe 2014 a fost de 27% pe RCA, suntem gata să acceptăm o creştere cu 30% faţă de tarifele medii RCA pe 2014, dar noi în 2015 am avut 300% şi n-am primit răspunsuri la aceste întrebări simple, cu cifre şi foarte clare”.
Reporterul nostru Alex Lancuzov reaminteşte că subiectul s-a aflat şi în atenţia emisiunii „Probleme la Zi” de marţi de la Radio România Actualităţi, când deputatul liberal, Andreea Paul a anunţat că ASF a transmis deja către parlament o nouă variantă a Legii RCA, cu propunerile transportatorilor. Potrivit aceleiaşi surse, acum, se aşteaptă opiniile celorlalte organizaţii interesate de forma finală a actului normativ.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (15 aprilie)