Vizită istorică a Papei Francisc în insula Lesbos din Grecia (premierul Greciei)

Prim-ministrul grec Alexis Tsipras, a declarat că vizita Papei Francisc în insula Lesbos este un eveniment istoric și o oportunitate importantă pentru a se sublinia necesitatea de a se găsi o cale legală pentru ruta refugiailor spre Europa. Suveranul Pontif a fost aşteptat la aeroport din Mytilene de premierul Greciei, patriarhul ecumenic Bartolomeu I al Constantinopolului şi de arhiepiscopul Atenei, Ieronim.

Cu acest prilej, Tsipras a spus că este mândru de cetățenii Greciei, care i-au acceptat pe refugiați și pe alți migranți într-un moment în care ei înşişi se confruntă cu măsuri severe de austeritate impuse ţării de creditorii internaționali, relatează AP. „Sunt mândru de acest lucru, mai ales pentru că unii dintre partenerii noștri – chiar și în numele Europei creștine – construiesc ziduri și garduri pentru a-i împiedica pe cetăţenii neprotejaţi să caute mai departe o viață mai bună. Prin urmare, cred că vizita dumneavoastră este istorică și semnificativă”, i-a spus Tsipras oaspetelui său, Papa Francisc.

Papa Francisc și patriarhul ecumenic Bartolomeu I vor petrece aproape o oră în compania a aproximativ 250 de refugiați din Lesbos şi cu opt dintre ei vor lua prânzul. După aceea, se vor ruga împreună și vor arunca o coroană de flori în mare, în memoria celor care au murit încercând să ajungă în Europa.

www.tanjug.rs – 16 aprilie