Oficialităţi ucrainene, interesate de implementarea serviciului SMURD

Serviciul SMURD ar putea fi realizat şi în Ucraina. O delegaţie din regiunea Odesa a fost zilele acestea la Tulcea, pentru a afla mai multe despre experienţa românilor în acest domeniu.

Reporter: Irinel Călin – Opt oficiali din Ucraina s-au aflat în ultimele două zile la Tulcea, la Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Delta, pentru a se documenta cum intervin în situaţii critice angajaţii Serviciului SMURD. Şeful delegaţiei a fost generalul Mihail Lvov, prim-adjunct al şefului Serviciului de Pompieri, Siguranţă Tehnogenă şi Protecţie Civilă din Odesa.

Mihail Lvov: Serviciul de Urgenţă din România ştim că a ajuns la acest nivel prin paşi mici, şi acest lucru s-a întâmplat pentru că sunteţi o ţară a UE. Au fost accesate fonduri externe, care au fost repartizate foarte bine, şi ne dorim şi noi să urmăm acest drum, pentru că SMURD se dovedeşte a fi unul dintre cele mai bune servicii de urgenţă din Europa. Din acest motiv, ne dorim să implementăm un astfel de proiect pilot şi în regiunea Odesa, pentru început la Ismail.

Reporter: Din delegaţia ucraineană au mai făcut parte primarul şi viceprimarul oraşului Ismail, oraş cu care municipiul Tulcea este înfrăţit, cei opt oficiali fiind însoţiţi pe parcursul vizitei de documentare de către Excelenţa Sa Emil Rapcea, consulul general al României la Odesa.