Programul de finanţare şi de parteneriate culturale CentenArt pentru anul 2016

Institutul Cultural Român lansează sesiunea de selecţie a ofertelor culturale, în cadrul Programului de finanţare şi de parteneriate culturale CentenArt, pentru anul 2016.

Prin intermediul Programului CentenArt, Institutul Cultural Român acordă finanţări nerambursabile pentru proiecte culturale în domeniile: arte vizuale (arte plastice, arte decorative, design, noile media, fotografie, performance) şi artele spectacolului (teatru, muzică, dans), pentru o serie de evenimente organizate în afara ţării, cu scopul de a evoca 100 de ani de la formarea României Mari.

Acordarea finanţărilor nerambursabile prin programul CentenArt se realizează pe bază de selecţie de oferte culturale, în conformitate cu prevederile Ordonanţei nr. 51/1998 privind îmbunătăţirea sistemului de finanţare a programelor, proiectelor şi acţiunilor culturale, cu modificările şi completările ulterioare şi cu prevederile regulamentului sesiunii de selecţie.

Finanţarea nerambursabilă se acordă numai în condiţiile existenţei unor surse de finanţare, proprii sau atrase, ale beneficiarului, altele decât cele provenite de la bugetul de stat, în procent de minimum 10% din valoarea proiectului.

Pentru a participa la concurs, solicitantul trebuie să depună o ofertă culturală care să conţină documentaţia obligatorie prevăzută în Regulamentul de desfăşurare a sesiunii de selecţie, afişat pe site-ul Institutului Cultural Român.

Înscrierea la sesiunea de selecţie se va realiza prin depunerea documentaţiilor la sediul Institutului Cultural Român din strada Aleea Alexandru nr. 38, sector 1, cod 011824, Bucureşti, într-un dosar, cu menţiunea: În atenţia Direcţiei Relaţii Internaţionale sau se va transmite, prin poştă, la aceeaşi adresă, într-un plic închis, cu următoarea precizare: Pentru programul CentenArt.

Termenul limită pentru depunerea documentaţiilor este 19 mai 2016, ora 17:00 (data poştei). Documentaţiile trimise prin e-mail sau fax şi cele care vor fi transmise la o dată ulterioară celei indicate mai sus, prin poştă şi/sau servicii de curierat, nu vor  participa la sesiunea de selecţie.