Solistul formaţiei AC/DC, afectat de pierderea parţială a auzului, nu se retrage definitiv

Brian Johnson, solistul formaţiei rock australiene AC/DC, declară că este „distrus” de decizia de a renunţa la turnee din cauza pierderii parţiale a auzului, dar a ţinut să precizeze că nu se retrage definitiv şi că va continua să facă înregistrări în studio.

Brian Johnson, în timpul unui concert din noiembrie 2015, în Australia
Brian Johnson, în timpul unui concert din noiembrie 2015, în Australia

Cântăreţul în vârstă de 68 de ani a explicat astfel de ce trupa a fost nevoită să amâne în luna martie 10 concerte din cadrul turneului “Rock or Bust” în Statele Unite. Solistul britanic a fost înlocuit de liderul formaţiei Guns N’ Roses, Axl Rose, pentru restul evenimentelor din Europa şi SUA.

Pierderea parţială de auz cu care a fost diagnosticat îi afectează prestaţia pe scenă şi a fost avertizat de medici că riscă să îşi piardă complet acest simţ dacă va continua să susţină concerte live de mare amploare. Johnson s-a referit la acest moment ca la „cea mai neagră zi din cariera” sa.

Trupa AC/DC, recunoscută pentru show-urile sale energice şi zgomotoase, trebuia să aibă concerte în SUA în martie şi aprilie. Acestea vor fi reprogramate pentru a doua parte a acestui an.

Brian Johnson a declarat că este optimist în privinţa evoluţiei stării sale de sănătate şi că speră să poată reveni în concerte, dar deznodământul este nesigur.

Sursa: Reuters via NewsDaily.com
Traducerea şi adaptarea: Bianca Ioniţă