Turneul „Pianul Călător” a ajuns la Piteşti

Turneul „Pianul Călător”, proiectul Radio România, a ajuns aseară la Piteşti. Pianistul Horia Mihail i-a încântat pe spectatori cu un program deosebit, interpretînd creaţii de Chopin. Corespondentul nostru, Cristian Matei, a discutat cu marele pianist despre importanţa acestui eveniment.
Cristian Matei: Pe lângă faptul că aceste concerte îi strâng laolaltă pe melomani, să nu uităm că unul din principalele scoiprui ale turneului „Pianul călător”, aflat în acest an la a VI-a ediţie,e ste acela de a duce şi a lăsa spre folosinţă un pian de concert în câteva dintre oraşele pe unde trece. Pianistul Horia Mihail şi-a exprimat satisfacţia faţă de reuşita acestui proiect cultural.
Horia Mihail: Chiar vorbeam, zilele trecute, la Deva, şi  la începutul Turneului, atât la Tulcea, cât şi la Roman, unde primele trei piane călătoare se găsesc în acest moment, în fiercare oraş am observat c se întâmplă foiarte multe evenimente cu o afluenţă extrem de mare de spectatori, atât solişti români sau străini, în diverse formatii, fie solo, fie muzică de cameră, fie chiar concerte cu orchestre, precum şi elevi ai şcolilor de muzică foilosesc aceste instrumente.
Realizator: Pianistul Horia Mihail va susţine un nou concert în cadrul proiectului „Pianul călător,” diseară, la Buşteni.