Dezvoltarea turismului este una dintre principalele direcţii de acţiune prevăzute în Strategia de Dezvoltare a Deltei Dunării

Dezvoltarea turismului este una dintre principalele direcţii de acţiune prevăzute în Strategia de Dezvoltare a Deltei Dunării, care va duce la ridicarea nivelului de trai al populaţiei din această zonă – a afirmat astăzi, în emisiunea „Probleme la zi”, la Radio România Actualităţi, guvernatorul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, Grigore Baboianu.
Grigore Baboianu: Identificăm căile pentru a se ajunge la bunăstare şi noi am ajuns la concluzia că dezvoltarea turismului în Deltă presupune, pe de o parte implicarea comunităţii, dar, pe de altă parte, îmbunătăţirea condiţiilor din localităţi. Canalizare, gestionarea deşeurilor sunt căile pentru a se ajunge la bunăstare.
Realizator: Fostul mare sportiv, Ivan Patzaichin, şi-a exprimat speranţa ca Delta Dunării să devină, prin investiţiile ce ar urma să fie făcute, cea mai căutată zonă europeană de turism ecologic.
Ivan Patzaichin: Eu am o singură dorinţă, ca Delta să devină cel mai mare centru de ecoturism din Europa. Delta este unică şi frumuseţile ei nu se pot compara cu nimic în lume.
Realizator: Refacerea bazinului hidrologic al Deltei şi asigurarea căilor de acces sunt alte repere importante ale Strategiei Integrate de Dezvoltare a Dunării şi a zonei limitrofe acesteia, a precizat, în aceeaşi emisiune, prefectul judeţului Tulcea, Marin Bădiţă.