Creştinii îl sărbătoresc pe Sfântul Gheorghe, martir din secolul al IV-lea, patronul spritual al Forţelor Terestre Române

Creştinii îl sărbătoresc, astăzi, pe Sfântul Gheorghe, martir din secolul al IV-lea, patronul spritual al Forţelor Terestre Române. Peste un milion de români îşi serbează, astăzi, ziua numelui. Care este semnificaţia acestei sărbători şi cine fost acest mare sfânt creştin, ne spune Remus Rădulescu: „Marele Mucenic Gheorghe a fost general în armata romană în timpul împăratului Diocleţian. A urcat în ierarhia militară datorită priceperii sale în ale războiului. Era foarte apreciat la curtea imperială, avea însă o religie interzisă în secolul al IV-lea în imperiul roman. Împăratul Diocleţian credea că insuccesele armatei sale se datorau creştinilor, care nu vroiau să jerfească zeilor războiuli, aşa că îi prigonea pe creştini. Generalul Gheorghe a căzut şi el victimă persecuţiei, a fost închis şi torturat pentru a renunţa la creştinism, nu a cedat şi a fost executat prin tăierea capului. Sfântul Gheorghe este unul dintre cei mai cinstiţi sfinţi în creştinism, fapt dovedit de numărul mare de oameni are îi poartă numele şi de alegerea lui ca ocrotitor al multor oraşe. Fiind un sfânt militar, este şi patronul spiritual al Forţelor Terestre Române”.
În toate garnizoanele din ţară şi în teatrul de operaţiuni din Afganistan sunt programate manifestări dedicate Zilei Forţelor Terestre.

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 23 aprilie)