Peste 27 de mii de persoane au vizitat Târgul Gaudeamus de la Cluj-Napoca, organizat de Radio România

Peste 27 de mii de persoane au vizitat Târgul Gaudeamus de la Cluj-Napoca, organizat de Radio România, în cele cinci zile cât a durat evenimentul. Manifestarea s-a încheiat ieri, după ce au fost decernate trofeele ediţiei. Un reportaj realizat de Dan Moşoiu, de la Radio Cluj.
Reporter: Record de participanţi, de vânzări şi de evenimente. O dovadă în plus a interesului editorilor, scriitorilor şi cititorilor clujeni pentru acest eveniment organizat de Radio România, prin Centrul Cultural Media şi Radio Cluj. Pe preşedintele de onoare al ediţiei din acest an, poetul Horia Bădescu, l-am întrebat ce l-a surprins în mod plăcut vizitând zilnic târgul de carte.
Horia Bădescu: Extrem de mulţi vizitatori care au venit cu copiii lor. Asistenţa mare la multe dintre lansările de carte.
Reporter: Directorul Caravanei Gaudeamus, Lucian Creţu, apreciază calitatea târgului, înaintea cantităţii.
Lucian Creţu: Au fost şi mai multe în privinţa calităţii, mă refer la evenimentele care au avut loc. O mulţime de scriitori au fost invitaţi şi şi-au lansat cărţi.
Reporter: În urma voturilor publicului, Editura clujeană „Şcoala Ardeleană” a primit Trofeul Gaudeamus. Volumul „Altfel”, despre părintele Arsenie Boca, în convorbiri realizate de Marius Vasileanu, a fost desemnat cea mai râvnită carte a târgului.