„Români pentru români”

Membrii unor mici comunităţi ortodoxe de români din judeţele transilvane au primit ieri, de Florii, costume populare prin contribuţia unor conaţionali din ţară şi din afara graniţelor. Corespondentul nostru, Oana Negrea, a stat de vorbă cu iniţiatorii acestei acţiuni.
Reporter: Zeci de români din judeţele Covasna şi Braşov au sărbătotrit Floriile împreună cu membrii micilor comunităţi ortodoxe din localităţile Mărtănuş şi Ojdula, la iniţiativa unui grup de intelectuali braşoveni, care au fondat acţiunea „Români pentru români”. Aceştia din urmă au dăruit copiilor din cele două localităţi peste 50 de costume populare româneşti, la realizarea cărora au contribuit cu donaţii românii din toate colţurile ţării şi chiar şi din străinătate.
Mihai Târnoveanu, medic, unul dintre iniţiatorii acţiunii „Români pentru români”: Am pornit această acţiune din dragoste pentru România. Au contribuit români din Craiova, din Timişoara, din Cluj, din Deva, din Suceava, din afara graniţelor, după cum spuneam, din Statele Unite, din Canada, din Spania, din Italia. Au contribuit cu diverse sume de bani pentru ca aceste costume să se poată realiza.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 25 aprilie