DNA se confruntă cu dificultăţi în cazul sesizărilor de încălcare a legii făcute de instituţii de control

Direcţia Naţională Anticorupţie se confruntă, uneori, cu dificultăţi în cazul sesizărilor de încălcare a legii făcute de instituţii de control, deoarece află din presă despre acestea, iar raportul oficial este primit şi după câteva săptămâni, a afirmat, astăzi, procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kövesi.
Laura Codruţa Kövesi: Din punct de vedere statistic, sesizările pe care noi le-am primit de la aceste instituţii de control în ultimii ani au crescut, însă avem anumite dificultăţi. De foarte multe ori, când aceste instituţii de control constată diverse încălcătri ale legii şi sesizează Direcţia Naţională Anticorupţie, aflăm acest lucru din presă şi raportul îl primim eventual după câteva săptămâni, timp în care noi suntem bombardaţi cu întrebări din partea presei, dacă am început ancheta, dacă ne-am sesizat, pe cine vizează ancheta, şi noi nici măcar nu am primit documentul oficial.
Realizator: Laura Codruţa Kövesi a precizat că este foarte dificil ca o anchetă să fie făcută atunci când persoanele investigate ştiu care sunt faptele şi documentele ce prezintă interes pentru DNA.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 26 aprilie