Brexit-ul, dacă va avea loc, nu va fi bun pentru pieţele financiare

O eventuală ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană le-ar crea dificultăţi investitorilor din piaţa de capital şi pieţelor financiare în general – consideră Mark Mobius, preşedintele executiv al celui mai mare fond de investiţii din Regatul Unit.
Mark Mobius: Cred ca Brexit-ul, dacă va avea loc, nu va fi bun pentru pieţe în general. Trebuie să ne amintim ca Londra este un centru financiar major, iar pentru pieţele emergente, probabil, este cel mai important centru financiar. Deoarece acum Fondul Proprietatea este listat şi la Londra, Brexit-ul ar crea numeroase complicaţii. Va trebui sa facem o serie de schimbări în privinţa modului de a face afaceri la Londra şi vor exista, probabil, şi ieşiri de fonduri din Marea Britanie. Deci, pot spune că dacă Brexit-ul se va produce, va avea un efect relativ negativ asupra noastră şi asupra altor investitori din întreaga lume.
Realizator: Mark Mobius a mai precizat că, în prezent, pieţele emergente sunt într-un proces de revenire, pe seama redresării preţurilor la materii prime.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 27 aprilie