Valeriu Zgonea a fost exclus din PSD de către Comitetul Executiv Naţional

Valeriu Zgonea a fost exclus din PSD de către Comitetul Executiv Naţional, care s-a întrunit astăzi la Bucureşti. Valeriu Zgonea era preşedintele executiv al partidului. Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat că regretă această excludere şi că a recomandat colegilor o atitudine moderată.
Liviu Dragnea: Înainte de şedinţa Comitetului Executiv Naţional am avut discuţie cu o mare parte din membrii comitetului îndemnându-i la o soluţie moderată care să fie adoptată astăzi. Poziţia a fost destul de tranşantă şi nu a fost generată de păreri personale ale colegilor din Comitetul Executiv, ci de discuţiile pe care le-au avut în aceste zile atât cu membrii de partid, militanţii partidului, cât şi cu cetăţenii, şi poziţia lor a fost foarte tranşantă.
Realizator: Liviu Dragnea a mai spus că în perioada următoare postul de preşedinte al Camerei Deputaţilor ocupat de Valeriu Zgonea se va elibera şi că viitorul Birou Permanent Naţional, care va avea loc după Paşte, va stabili următoarele acţiuni parlamentare ale PSD-ului. La rândul său, Valeriu Zgonea consideră că este pentru prima oară când exprimarea unei opinii este considerată un delict.
Valeriu Zgonea: Nu am înţeles din raportul Comisiei de Integritate unde avem într-un statut de partid politic în România în 2016 sancţionarea delictului de opinie, dar m-am supus deciziei colegilor mei. Voi rămâne întotdeauna ataşat valorilor social-democrate, cred în Partidul Social Democrat, cred că acest partid se poate reforma, din păcate, în acest moment a face scut împotriva deciziilor justiţiei este mai important decât orice altceva.
Realizator: Reamintim că situaţia din interiorul PSD a fost produsă în momentul în care Valeriu Zgonea a cerut demisia lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte, după ce acesta a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 27 aprilie