Interviuri la Media 2020: Rhys Holleran, director al Austereo Group

art-353-holleran2-300x0Reporter: Domnule Rhys Holleran, sunteţi director general în presa australiană…
Rhys Holleran: Da, am fost o perioadă îndelungată, la mai multe posturi de radio şi televiziune, am o experienţă de 28 de ani în mass-media, /…/, ca director general.
Reporter: Sunteţi un profesionist adevărat.
Rhys Holleran: Aşa sper.
Reporter: Dimensiunea şi amploarea unei reţele tot mai mari şi păstrarea relevanţei radioului pentru viitor, ce înseamnă asta?
Rhys Holleran: Cred că radioul este canalul numărul unu în lume, cred că radioul a rezistat testului timpului, a rezistat testului noilor tehnologii. Sunt un mare fan al acestui domeniu, mi-am petrecut întreaga viaţă lucrând în sfera radio şi sunt un mare fan a tot ceea ce face radioul şi a ceea ce aduce, poveştile pe care le spune, precum şi modul în care se implică în comunitate.
Reporter: Anul trecut, la Bucureşti, toată lumea, sau multă lume, se speriase din cauza acestui tip de aglomerare de tehnologie pe piaţă. Astăzi, la Beijing, multă lume a apreciat noile tehnologii. Unde este adevărul aici?
Rhys Holleran: Cred că adevărul se referă la ceea ce pot face acestea pentru tine şi dacă pot îmbunătăţi stilul tău de viaţă. Cred că, dacă te gândeşti că îmbunătăţeşte viziunea ta despre viaţă şi modul în care poţi comunica, modul în care poţi deveni mai implicat şi poţi avea o existenţă mai fericită, este nemaipomenit. Dacă îţi petreci tot timpul făcând lucruri care nu înseamnă nimic, atunci, probabil este opusul.
Reporter: Este mai important conţinutul sau sunt mai importante imaginile strălucitoare?
Rhys Holleran: Cred că întotdeauna conţinutul va fi cel mai important lucru. Nu este important ceea ce poartă cuvântul, ci ceea ce înseamnă cuvântul, iar cuvântul însuşi este mai important decât tehnologia care îl transportă.
Reporter: Pentru a descoperi care este adevărul, consideraţi că sunt sau nu o idee bună acest tip de reuniuni, acest tip de conferinţe care aduc laolaltă Asia şi Europa?
Rhys Holleran: Cred că orice promovează tehnologiile este o idee bună, cred că se înţelege de la sine. Nu poţi opri direcţia schimbării. Şi cred că această conferinţă a fost magnifică, adică au fost aduse laolaltă atât de multe ţări. Eu sunt din Australia, care este foarte departe de orice. Şi începi să apreciezi cât este de mare lumea şi cât de multe poveşti şi oameni măreţi există, când ajungi în locuri precum Beijing, pentru Radio Asia.
Reporter: Vă veţi afla la Bucureşti, anul viitor…
Rhys Holleran: Sper. Dacă mă invitaţi, voi veni.
Reporter: Directorul nostru general v-a invitat deja.
Rhys Holleran: Dacă directorul general mă invită, voi fi cu siguranţă acolo.
Reporter: Înţeleg că apreciaţi iniţiativa Radio România şi ABU în acest sector.
Rhys Holleran: Absolut, cred că ceea ce face Radio România este fantastic. Acea apariţie fantastică, în ceea ce priveşte divertismentul, din această seară. Am avut unele discuţii cu Radio România înainte, sunt un om de radio, ştiu că oamenii de la Radio România sunt, evident, oameni pasionaţi de radio. Aşa că, de ce nu am vrea să discutăm?
Reporter: Vă mulţumesc foarte mult şi o să vă caut anul viitor, la Bucureşti!
Rhys Holleran: Mă veţi vedea acolo. Vă mulţumesc foarte mult şi eu!

RADOR (28 aprilie)