România nu va participa anul acesta la concursul „Eurovision 2016”

Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune (European Broadcasting Union – EBU) a dat un răspuns negativ la propunerea făcută de canalul particular românesc de televiziune Pro TV de a transmite concursul „Eurovision 2016” în România, pentru a-i da interpretului român Ovidiu Anton posibilitatea să evolueze la Stockholm – a comunicat EBU pe pagina sa oficială de pe Facebook. „Deşi Pro TV ne-a adresat propunerea de a transmite anul acesta concursul „Eurovision”, nu o putem accepta, pentru că acest canal de televiziune nu face parte din EBU, iar „Eurovision” este o competiţie între membrii şi membrii asociaţi ai organizaţiei. Nu le putem accepta propunerea” – se arată în declaraţie. „România nu va participa anul acesta la ‘Eurovision’ şi nici o organizaţie de radioteleviziune nu va transmite acest show în România” – au adăugat reprezentanţii EBU. În ceea ce priveşte prezenţa României la concursul din 2017, această problemă va fi analizată mai târziu, au precizat reprezentanţii EBU.
După cum reaminteşte TASS, Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune i-a retras Televiziunii publice naţionale din România dreptul de a participa la „Eurovision 2016” din cauza neachitării datoriei de 16 milioane franci elveţieni faţă de această organizaţie. Acest lucru a avut ca rezultat şi faptul că interpretul român Ovidiu Anton nu va mai avea posibilitatea de a cânta în capitala Suediei.
Ca răspuns, canalul românesc privat de televiziune Pro TV a trimis la EBU o scrisoare deschisă, în care a cerut revizuirea deciziei luate şi permisiunea ca Ovidiu Anton să participe la concurs. Canalul românesc de televiziune Pro TV a propus, totodată, să transmită în România show-ul „Eurovision”.
Artistul Ovidiu Anton ar fi trebuit să interpreteze în concurs cântecul „Moment of Silence”. Concursul „Eurovision” 2016 se va desfăşura la Stockholm, în zilele de 10,12 şi 14 mai.

(www.tass.ru – 29 aprilie)