Comunicat de presă

La finalul şedinţei comune a Birourilor Permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor de  miercuri, 4 mai 2016, Preşedintele Senatului, domnul Călin Popescu-Tăriceanu, a făcut următoarele declaraţii:

„Sunt câteva lucruri de rutină pe care le-am avut pe ordinea de zi astăzi, dar aş menţiona – pentru că ştiu că este de interes public – scrisoarea pe care Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune ne-a înaintat-o cu rezultatul votului privind cele două persoane care au candidat pentru poziţia de preşedinte-director general al Televiziunii, doamna Ghiurco şi doamna Radu.  Membrii Consiliului de Administraţie au votat şi votul l-au comunicat Parlamentului. Am hotărât, aşa cum este procedura, ca aceste propuneri să fie înaintate comisiilor de specialitate de la Senat şi de la Camera Deputaţilor, care vor face audierile.
În plus, vă pot informa, legat de Congresul Românilor de Pretutindeni, că suntem în procedurile preliminare de organizare a Congresului şi că există o scrisoare semnată de câţiva români din diaspora care cer anularea congresului. Pe de altă parte, procedurile cred că trebuie să meargă înainte şi acest congres să aibă loc, aşa cum a fost solicitat şi cum eu cred că este normal să se întâmple – să dăm posibilitatea tuturor celor care sunt reprezentanţi ai diasporei să vină să-şi expună punctele de vedere şi să contribuie cu energiile lor, cu cunoştinţele lor, cu bunele lor intenţii la rezolvarea problemelor cu care diaspora se confruntă în momentul de faţă. Comisiile de specialitate din Senat şi Cameră vor fi cele care vor avea în vedere organizarea acestui congres împreună cu logistica de la Parlament.
În rest, pe ordinea de zi sunt rapoarte de activitate ale unor instituţii subordonate Parlamentului, rapoarte care au fost aduse la cunoştinţa Camerelor reunite, unele dintre ele trebuie aprobate.”

Direcția de Presă