Campanie de conştientizare şi prevenire a cancerului de piele

Liceenii din Bucureşti şi din marile oraşe din ţară primesc, până vineri, consultaţii gratuite şi informaţii cu privire la cancerul de piele. Medicul Alin Nicolescu, secretarul general al Societăţii Române de Dermatologie, cea care derulează campania, atrage atenţia că peste 3,5 milioane de oameni din ţările europene suferă de o formă de cancer cutanat, iar liceenii sunt cei care conştientizează cel mai puţin riscurile expunerii prelungite la soare.

Alin Nicolescu: Adolescenţii ni se par cei mai vulnerabili. De ce? Pentru că acel teribilism al tinereţii ne facem să stăm la plajă, să ne impresionăm prietenul sau prietena, să ne bronzăm. Nu ne deranjează cu nimic, ni se pare că toată lumea e a noastră şi că nu ni se poate întâmpla nimic şi atunci am preferat să începem această educaţie în licee. Din cele din centre  universitare – Bucureşti, Cluj, Iaşi, Timişoara, Târgu Mureş, Oradea, Sibiu, Craiova, Constanţa. Cancerul de piele este cea mai comună formă de cancer. Rata de incidenţă este în creştere, mai rapid decât în cazul oricărui alt tip de cancer.

Realizator: Campania de conştientizare şi prevenirea cancerului de piele va continua şi pe litoral, timp de trei weekend-uri, din lunile iulie şi august, în staţiunile Eforie Nord, Jupiter şi Neptun. Medicii dermatologi le vor oferi turiştilor informaţii şi consultaţii gratuite legate de această maladie.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 11 mai