Domnul François Saint-Paul, Ambasadorul Franței în România, a primit titlul academic de Doctor Honoris Causa din partea Academia Tehnice Militare din București

Excelența Sa domnul François Saint-Paul, Ambasadorul Franței în România, a primit, miercuri, 11 mai 2016, titlul academic de Doctor Honoris Causa din partea Academia Tehnice Militare din București .

Domnul François Saint-Paul a avut o contribuție majoră la continuarea și dezvoltarea parteneriatului cu Școlile Militare de la Saint Cyr, care nu ar fi fost posibil de-a lungul vremii fără sprijinul permanent al Ambasadei Franței.

În perioada 2003-2016, mobilitățile între Academia Tehnică Militară și Școlile Militare de la Saint Cyr au fost importante. În acest sens, 48 de cadeți francezi au participat la stagii de cercetare și pregătire a proiectului de sfârșit de studii la Academie, iar șase ofițeri și 137 de studenți români au fost la Saint Cyr, în stagii de pregătire militară.

În februarie anul acesta, la Academia Tehnică Militară a fost inaugurată o facilitate modernă destinată aprofundării limbii franceze, realizată printr-o contribuție deosebită a Ambasadei Franței la București care a donat academiei echipamente audio-video și documentație de specialitate (dicționare, cărți, cursuri etc.).