Activitatea Hexi Pharma, verificată de ANAF

Fabricantul de biocide este urmărit penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Hexi Pharma a depus la Tribunalul Bucureşti o cerere de insolvenţă care se va judeca marţi, dar deocamdată activitatea sa este verificată de ANAF, care controlează inclusiv relaţiile sale cu firmele offshore. După declanşarea acestui scandal, tot mai multe cadre medicale au susţinut că problema se cunoştea şi că medicii au tot făcut plângeri în acest sens, după cum spune şi managerul Spitalului „Sfânta Maria” din Bucureşti, Narcis Copcă.

Narcis Copcă: Problemele acestea se ştiau în sistemul de sănătate, vă mărturisesc, de ani şi ani de zile. Am avut o perioadă în care am folosit o substanţă, culmea, pe care o folosim tot noi când mergem în Germania, aceeaşi societate, numai că la noi, ca şi pasta dumneavoastră de dinţi sau detergentul, miros altfel, am constat că mâinile noastre, ale chirurgilor, după şapte-opt ore de operaţii nu aş fi vrut să le vedeţi, am făcut numeroase referate, chiar şi eu am făcut managerului pentru că, în calitate de doctor am voie să fac şi la fel toţi colegii mei, pentru a putea scoate de pe formula de licitaţie cu preţul cel mai mic această substanţă mizerabilă.

Realizator: Narcis Copcă a mai spus că, din aceste motive, în instituţia pe care o conduce aceşti dezinfectanţi au fost folosiţi foarte puţin.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 13 mai