O nouă actriţă celebră de la Hollywood reclamă inegalitatea remunerării dintre bărbaţi şi femei

Robin Wright, actriţa principală din popularul serial de televiziune  „House of Cards” (Culisele puterii) în care o interpretează pe prima doamnă a Statelor Unite, Claire Underwood, a abordat subiectul inegalităţii dintre bărbaţi şi femei, în cadrul unui eveniment al Fundaţiei Rockefeller. Aceasta a dezvăluit că a fost nevoită să facă presiuni asupra producătorilor de la Netflix pentru a fi plătită la fel de bine ca partenerul ei, actorul Kevin Spacey, care îl interpretează în serial pe preşedintele SUA, Frank Underwood.

Robin Wright alături de Kevin Spacey la lansarea ultimului sezon din "Culisele puterii"
Robin Wright alături de Kevin Spacey la lansarea ultimului sezon din „Culisele puterii”

Actriţa a apărut în toate cele 52 de episoade de până acum, la fel ca şi Kevin Spacey, ba chiar a regizat o parte din episoadele ultimului sezon. Personajul interpretat de ea s-a bucurat la un moment dat de o popularitate chiar mai mare, aşadar a insistat ca performanţa să îi fie răsplătită pe măsură.

„Am spus că vreau să fiu plătită la fel ca şi Kevin, altfel voi vorbi public despre asta. Şi m-au plătit.” – a declarat actriţa. Reprezentanţii Netflix nu au făcut deocamdată comentarii pe această temă.

Robin Wright se alătură mai multor actriţe de prim rang de la Hollywood care au reclamat public existenţa unei discriminări privind plata femeilor în comparaţie cu bărbaţii: Patricia Arquette, Jennifer Lawrence, Meryl Streep şi altele. În luna octombrie a anului trecut, o comisie naţională pentru egalitatea de şanse a lansat o investigaţie privind discriminarea de gen în industria filmului.

Sursa: www.time.com
Traducerea şi adaptarea: Bianca Ioniţă