A început exerciţiul militar „Steadfast Cobalt 2016”, la Bucureşti

30 de unităţi şi structuri ale Alianţei Nord-Atlantice participă, timp de două săptămâni, la exerciţiul „Steadfast Cobalt 2016” de la Bucureşti. Cei peste o mie de militari vor testa şi evalua interoperabilitatea sistemelor informatice şi de comunicaţii în sprijinul structurii de comandă şi forţe ale NATO, angajate într-o operaţiune aliată majoră de apărare colectivă în Estul Europei. Directorul exerciţiului, colonel Thomas Wirsching, a subliniat, la ceremonia de deschidere de astăzi, rolul important pe care îl are România ca ţară-gazdă:

colonel Thomas Wirsching: Suntem aici cu un număr important de unităţi din 15 ţări diferite, pe care le vom avea împreună de anul viitor şi care vor furniza suport pentru forţele de răspuns NATO. Sunte aici, la acest exerciţiu, pentru a testa și valida sistemul de comunicații și informații, care înseamnă rețelele mobile pe care comandamentele operaționale îl vor folosi când vor fi dislocate. Apreciem sprijinul pe care îl oferă România în calitate de ţară gazdă a acestui exerciţiu.

Realizator: „Steadfast Cobalt 2016” este un exerciţiu de certificare a structurilor Alianţei Nord-Atlantice de comunicaţii şi informatică, care vor face parte din Forţa Îmbunătăţită de Răspuns a NATO, începând cu anul 2017 – precizează reporterul  Cătălin Purcaru.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 22 mai