Performanţă stabilită de Portugalia: Toată ţara a fost alimentată timp de patru zile cu energie verde

La doar câteva zile după ce Germania a produs o cantitate record de energie provenită din surse regenerabile, o altă ţară europeană a stabilit o performanţă în acest sector. La sfârşitul săptămânii trecute, Portugalia a reuşit să alimenteze tot teritoriul ţării, timp de patru zile consecutiv, cu energie solară, eoliană şi hidroenergie.

16

Noile recorduri înregistrate de ţările europene au început în 2015, când Danemarca a anunţat că 42% din electricitatea naţională a fost obţinută din surse eoliene.
Trecerea la sursele de energie verde este luată în serios de majoritatea economiilor europene. Portugalia speră că perioada de vară va genera cifre şi mai optimiste în acest sector. Performanţa portughezilor este cu atât mai admirabilă cu cât, în urmă cu doar trei ani, această ţară producea jumătate din energie din combustibili fosili şi o treime din centralele nucleare. Consecinţa evidentă este reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră care determină încălzirea globală. Recenta realizare este pusă nu doar pe seama condiţiilor meteo favorabile, ci şi pe un management mai bun al reţelei electrice naţionale.

Sursa: www.iflscience.com
Traducerea şi adaptarea: Bianca Ioniţă