Poduri de carte – promovarea literaturii române în Basarabia

ICR Chișinău continuă seria de conferinţe publice „Poduri de carte – promovarea literaturii române în Basarabia” iniţiată în 2013, care s-a bucurat de un real succes şi în 2014 și 2015, pentru a promova literatura română în localitățile din Republica Moldova. Susținute de autori consacrați, membrii ai Uniunii Scriitorilor din România și Republica Moldova, conferințele au drept scop primordial acoperirea unui spațiu geografic în care literatura română a fost mai puțin promovată. Fiecare etapă a proiectului este acoperită de un grup de scriitori din România și din Republica Moldova, pentru o mai bună prezentare a activității literare și a literaturii române de pe cele două maluri ale Prutului.

Prima etapă a proiectului din 2016 va avea loc în licee de tradiție din Chișinău: Liceul Teoretic „Ștefan cel Mare”, Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu”, Liceul Teoretic „Universul” și Liceul Teoretic „Miguel De Cervantes Saavedra”.

În cadrul conferințelor urmează să fie prezentate şi noi apariții editoriale, reviste de literatură, pentru a satisface nevoia de cunoaștere în domeniu a unui public ce aparține spațiului cultural românesc și care a avut mai puțin acces la acest tip de evenimente.

De asemenea, miercuri 25 mai 2016, ICR Chișinău și Biblioteca  Municipală „B.P. Hasdeu” organizează lansarea de carte „Zavera îngerilor” în prezența autorului, scriitorul Mihail Soare.

Participanți: Florentin Popescu și Mihail Soare (România), Leo Bordeianu, Ion Ciocanu  și Mihail Manea (Republica Moldova).

Programul întâlnirilor:

25  mai 2016

ora 10.00 Liceul Teoretic „Ștefan cel Mare” Chișinău

ora 12.00 Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” Chișinău

ora 15.00 Lansarea de carte „Zavera îngerilor”, Biblioteca  Municipală „B.P. Hasdeu” Chișinău

26 mai 2016

10.00 Liceul Teoretic „Universul” Chișinău

12.30 Liceul Teoretic „Miguel De Cervantes” Chișinău