Vehiculul tip Jeep ar putea să fie fabricat de Uzina Mecanică Bucureşti, în colaborare cu o companie americană

Structurile din sistemul naţional de apărare ar putea avea în dotare un nou vehicul militar produs în România. Vehiculul tip Jeep ar putea să fie fabricat de Uzina Mecanică Bucureşti în colaborare cu o companie americană. Prezentarea vehicului militar a avut loc astăzi, în prezenţa însărcinatului cu afaceri al Ambasadei Statelor Unite la Bucureşti, Dean Thompson.

jeep militarDemonstraţia de astăzi reprezintă un prim pas pentru încheierea unui eventual contract de colaborare pentru Uzina Mecanică Bucureşti, care în prezent se află într-un impas financiar. De la peste 3 mii de salariaţi înainte de anul 1989, societatea mai are doar 270 de angajaţi. Chiar şi în aceste condiţii, Uzina Mecanică Bucureşti dispune încă de resurse umane specializate şi logistică adaptabilă. Directorul executiv Toader Ulise a precizat că Uzina Mecanică Bucureşti este capabilă să integreze în producţie o mare parte din componentele autovehiculului militar.
Toade Ulise: „Este şi această idee de afacere, să integrăm cât mai mult în producţia noastră. Dacă se trece peste integrarea acestui produs de 30% atunci se vor dezvolta şi liniile de fabricaţie, se vor moderniza şi vor fi făcute noi linii”.
Prezent la eveniment, însărcinatul cu afeceri a Ambasadei Statelor Unite la Bucureşti, Dean Thompson, a declarat că sunt companii americane interesate să intre şi să investească în piaţa din România.
Dean Thompson: „Aşa cum am spus de mai multe ori, ceea ce determină interesul pentru a veni aici, în afară de facilităţile oferite, este şi dorinţa de a ajuta România să dezvolte în continuare un mediu de afaceri cât mai bun. De asemenea, dorim o creştere a oportunităţilor în domeniul schimburilor comerciale dintre România şi Satatele Unite ale Americii. Cred că există un mare potenţial în acest sens”.
Vehiculul prezentat astăzi este unul militar, cu tracţiune 4X4, bazat pe platforma Jeep Wrangler. Are o capacitate extinsă şi poate fi comandat într-o configuraţie de 2 sau 4 uşi, care să permită îndeplinirea unei game diverse de roluri: transport de mărfuri, comunicaţii, inclusiv transport de trupe.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (24 mai)