Expoziţia „Tradiţie şi actualitate în ceramica de Horezu”, la Biblioteca Naţională a României

La Biblioteca Naţională a României (BiblioExpo, mezanin), în perioada 26 mai – 9 iunie 2016, va fi deschisă expoziţia intitulată „Tradiţie şi actualitate în ceramica de Horezu”, realizată de Institutul Naţional al Patrimoniului, în parteneriat cu Biblioteca Naţională a României şi cu sprijinul Ministerului Culturii. Vernisajul expoziţiei va avea loc joi, 26 mai 2016, de la ora 14:00.
Gândită ca o modalitate de punere în valoare a ceramicii tradiţionale de Horezu (element înscris de UNESCO, în anul 2012, în Lista reprezentativă a patrimoniului cultural imaterial al umanităţii), expoziția oferă o selecţie de piese reprezentative pentru acest tip de ceramică – taiere, ciorbalâce, farfurii, căni şi căniţe, ulcioare, străchini etc. lucrate de olarii de astăzi din Horezu. Publicul este invitat să descopere, cu această ocazie, forme, decorații și tehnici de lucru care personalizează olăria de Horezu, în contextul ceramicii naționale şi internaţionale. Expoziţia face parte din proiectul cu același titlu, derulat de Institut prin structura sa de specialitate – Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiționale, proiect co-finanţat în anul 2016 de Administraţia Fondului Cultural Naţional.
Expoziţia „Tradiţie şi actualitate în ceramica de Horezu” poate fi vizitată în zilele de luni, miercuri şi vineri, între orele 08:00-18:00, marţi şi joi, între orele 08:00-20:00. Intrarea este liberă.

RADOR