Premierul Dacian Ciloş, primit la Casa Albă de vicepreşedintele american Joseph Biden

Vicepreşedintele american Joseph Biden l-a primit la Casa Albă pe premierul Dacian Cioloş. Parteneriatul Strategic şi cooperarea economică au fost subiectele principale de discuţie, alături de pregătirea Summit-ului NATO de la Varşovia.
Dacian Cioloş: Am solicitat sprijinul Statelor Unite şi am obţinut promisiunea că vom fi susţinuţi, atât pentru întărirea cooperării la Marea Neagră, cooperare militară la nivel naval, am explicat demersurile pe care noi le-am făcut deja în colaborare cu Bulgaria şi cu Turcia şi am avut promisiunea sprijinului în cazul summit-ului, pentru ca această cooperare la Marea Neagră să fie susţinută de NATO.
Reporter: A fost solicitat totodată şi sprijinul pentru o brigadă multinaţională pe teritoriul României sub umbrela NATO, pentru întărirea sistemului de apărare pe flancul sud-est european, nu doar pe cel nord-estic. Pe de altă parte, premierul a susţinut importanţa dezvoltării relaţiilor economice, cu accent pe dezvoltarea investiţiilor americane în România.
Dacian Cioloş: Avem şi susţinerea Casei Albe pentru acest lucru, un subiect pe care, de altfel, l-am discutat la Detriot, dar şi cu secretarul Pritzker pentru comerţ. Avem o foaie de parcurs, unde Statele Unite ne vor sprijini, atât pentru a dezvolta instrumente financiare pentru întreprinderile mici şi mijlocii, dar şi pentru a dezvolta calitatea managementului companiilor de stat.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 25 mai