Ministrul de finanţe, Anca Dragu, a felicitat Radio România

Situaţia economică a României, dar şi solicitarea unui ajutor de stat pentru Televiziunea Română, care are mari datorii, au fost principalele puncte de pe agenda ministrului de finanţe, Anca Dragu, care s-a aflat ieri la Bruxelles. Ea a avut întâlniri cu comisarii pentru concurenţă şi cu vicepreşedintele Comisiei Europene.

Ministrului finanţelor, Anca Dragu, a explicat solicitările făcute Comisiei Europene şi anume comisarului pentru concurenţă, Margrethe Vestager, pentru a rezolva situaţia Televiziunii Române, care a acumulat datorii către Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune. În opinia ministrului finanţelor, TVR, care are statut de instituţie publică, are şansa să poată primi acest sprijin financiar.

Anca Dragu: Avem acest obiectiv pe termen scurt, să găsim soluţie legală pentru plata datoriilor acumlate până în prezent şi pentru restructurarea companiei.

Ministrul Anca Dragu a mai spus că doreşte evitarea excluderii TVR din Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune, EBU, din cauza datoriilor acumulate încă din 2007, în valoare de 14 milioane de euro. În ceea ce priveşte Societatea Română de Radiodifuziune, ministrul român de finanţe, Anca Dragu, a spus că „funcţionează bine şi nu are datorii, într-adevăr am fost şi i-am felicitat pe colegii de la RRA pentru rezultatele bune”.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 26 mai