Orchestra Română de Tineret cântă la Ateneu de Ziua Naţională a Italiei

ORT_Ateneu_19_Foto_Virgil Oprina_2016_03_12Orchestra Română de Tineret va susţine un concert extraordinar sub bagheta lui Gabriel Bebeşelea cu ocazia Zilei Naţionale a Italiei, eveniment organizat de Ambasada Italiei și Institutul Italian de Cultură împreună cu Centrul Naţional de Artă Tinerime Română la Ateneul Român, în seara de 1 iunie 2016, de la ora 19.30.

Solistul serii este Pietro Roffi – acordeon classic. Programul cuprinde lucrări de Gorka Hermosa, Luigi Boccherini, Bela Bartok, Sabin Pautza, Giacomo Puccini, Antonio Vivaldi.

În urma evoluțiilor sale constante la un nivel foarte ridicat, Orchestra Română de Tineret primește prin acest eveniment o reconfirmare a puterii sale de reprezentare a valorilor culturale universale, pe axa latinității care unește spiritualitate italiană cu cea românească.

Pentru mai multe informații, consultați pagina de internet www.iicbucarest.org

Foto_Virgil Oprina_P1810609ORCHESTRA ROMÂNĂ DE TINERET

Prima orchestră simfonică de tineret din România a luat fiinţă la Sinaia în vara anului 2008 , la iniţiativa violoncelistului şi directorului artistic al acesteia, Marin Cazacu, cu sprijinul Fundaţiei „Prietenii muzicii -Serafim Antropov” . Membrii săi, marea majoritate cu vârste cuprinse între 18 şi 28 de ani, sunt selectaţi dintre cei mai buni la nivel naţional. Pregătirea tehnică şi artistică este asigurată de la înfiinţare de maestrul Cristian Mandeal.

Proiectul „Orchestra Română de Tineret – spirit enescian şi tradiţie europeană” a pornit din necesitatea racordării tinerei generaţii de muzicieni români la exigenţele şi aspiraţiile artistice europene. Membră din 2011 a EFNYO (European Federation of National Youth Orchestras), Orchestra Română de Tineret a participat la toate edițiile Festivalului Internațional „Enescu și Muzica Lumii” de la Sinaia, începând cu anul 2008.

Începând din 2011 a fost constant prezentă în cadrul Festivalului Internațional „George Enescu”. În anii 2012 și 2014, a triumfat în cadrul Festivalului Internațional al orchestrelor de tineret „Young Euro Classics” de la Berlin. Orchestra Română de Tineret a desfășurat, de asemenea, începând din 2011 turnee internaționale în Franța, Germania, Italia, Austria, Republica Moldova, Bulgaria etc. fiind invitată să concerteze în săli celebre precum Santa Cecilia din Roma, Konzerthaus sau Berliner Philarmonik din Berlin, fiind prima orchestră românească prezentă în această celebră sală de concert. Orchestra are statutul de invitat permanent al Stagiunilor Magice organizate de Lanto Communication.

Parteneri media : Radio România Cultural, Radio România Muzical, România TV, Observator Cultural

Pentru alte informaţii legate de activitatea Centrului Naţional de Artă „Tinerimea Română” puteţi accesa

www.tinerimearomana.ro.